fb

Angus Beef

Câteva aspecte/recomandări legate de carnea noastră de vită Angus:


În primul rând, cel mai important, de altfel, vă asigurăm că în restaurantul nostru folosim doar carne de vită Angus, vită crescută în ferma noastră din apropierea Sucevei.

După tranșare, carnea este ținută la o temperatură de 0-4 grade Celsius, timp de cel puțin 21 de zile într-o vitrină de maturare expusă chiar în interiorul restaurantului. O dată maturată, carnea devine premium, foarte fragedă și ușor de gătit.

Nu recomandăm congelarea cărnii de vită Angus. Prin acest proces carnea suferă anumite transformări, sângele din ea îngheață transformându-se în cristale. În momentul când o dezghețăm se pierde o parte din savoarea cu care suntem obișnuiți, drept pentru care vă sugerăm să păstrați vita pentru mai multe zile doar în frigider.

Tot din categoria recomandări, este știut faptul că nu este indicată înțeparea cărnii deoarece pe acolo se vor scurge sucurile și carnea se va usca în interior. Manevrați-o cu ajutorul unui clește, de exemplu.

Bucătarii noștri recomandă prepararea vitei mediu - o vită de calitate se mănâncă un pic mai crudă, cu carnea încă roz în interior și suculentă. Și ar mai fi ceva de precizat cu privire la acest aspect: o dată pusă pe grătar sau în tigaie, friptura nu mai are pic de sânge în ea, ceea ce se vede în farfurie adesea interpretat drept sânge, este o proteină numită mioglobină. Aceasta își schimbă culoarea din roșu în maro, iar datorită ei știm când carnea este gătită în mod corespunzător. O vită bine făcută (well done) zicem noi că este o risipă de carne bună, dar cum bine știți, gusturile nu se discută! ;)

La finalul preparării, când friptura este gata, noi o lăsăm "să se relaxeze" pentru 5-10 minute, perioadă în care se absorb și se uniformizează sucurile.

Vita Angus - Santa Fe**** Vita Angus - Santa Fe****